Lichamelijke Klachten

en psychosomatiek therapie

Lichamelijke KlachtenHet stukje SOMA van de psychoSOMAtiek staat voor lichamelijke klachten. U gaat bijvoorbeeld naar de dokter met nekklachten of pijn op de borst (meestal links). Echter er is niets aantoonbaars te vinden wat ten grondslag ligt aan deze pijn. “Wellicht zijn het spanningen” zegt de huisarts. Heeft u misschien last van stress of heeft u het erg druk?

Het is misschien verhelderend wanneer ik u vertel dat u heel duidelijke pijn kunt voelen zonder dat er iets kapot is of dat er iets beklemd zit. Ook hoeven uw hart en longen helemaal niets te mankeren om toch erge pijn op de borst te ervaren. U hoeft geen hernia te hebben om forse pijn in de rug te voelen. Toch is deze pijn zeer zeker ECHT! Het zit niet ” tussen uw oren”. Echter de pijn is ongrijpbaar en niet aantoonbaar. Het is de ” taal” van uw lichaam waarmee het wil aangeven dat het ” stuk” gaat aan de huidige situatie.

Arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten

Bent u opgewassen tegen de stress en spanningen die werken met zich meebrengt?
We leven met zijn allen in een snelle maatschappij met veel onzekerheden. We zijn onderhevig aan . . .
Lees verder over arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten.

Astma en COPD

Psychosomatiek therapie geeft u meer inzicht uw benauwdheidsklachten en leefstijl. De kennis die u opdoet zal u in staat stellen te beslissen wanneer en hoe u uw leefstijl wilt aanpassen om uw ziekte de baas te blijven. Astma, chronische bronchitis, of longemfyseem kunnen wij . . .
Lees meer over astma en copd.

Burnout

Burnout is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een jarenlange periode van stressvolle (werk) omstandigheden, vaak in combinatie met belastende omstandigheden in . . .
Lees verder over burnout.

Hoge Bloeddruk

De bloeddruk en spanningsgevoelens kunnen aan elkaar gerelateerd zijn. Van een hoge bloeddruk voel je je gespannen en opgejaagd. Tevens geeft het een goede reden tot zorg, wat op zich ook . . .
Lees meer over Psychosomatiek en hoge bloeddruk.

Hyperventilatie

Hyperventilatie is een verzamelbegrip net als reuma en astma. Het staat voor een hele verzameling verontrustende pijntjes en gevoelens die u doen denken aan hartklachten. De eerste keer dat iemand een hyperventilatie aanval krijgt eindigt . . .
Lees verder over hyperventilatie.

Maag- en Darmklachten

Maagklachten en darmklachten kunnen velerlei oorzaken hebben. Enkele belangrijke veroorzakers zijn gespannenheid, boosheid, verdriet en een druk bezette agenda.
Lees meer over Psychosomatiek en Maag- Darmklachten.

Migraine

Hoe kom ik van mijn hoofdpijn of migraine af? Het antwoord luidt: we gaan eerst proberen te begrijpen wat er allemaal invloed heeft op het ontstaan van uw hoofdpijn. Daarna gaan we de stress en . . .

Lees verder over migraine.

Moeilijke Stoelgang

Buitenom een gezonde voeding, veel water en genoeg lichaamsbeweging is er nog meer mogelijk om een moeilijke stoelgang te voorkomen of te behandelen.

Lees verder over moeilijke stoelgang.

Onverklaarbare pijn in benen of armen

U heeft pijn in uw spieren of gewrichten van uw armen en/of benen. Het duidt niet op een bestaande klacht en niemand die u gesproken heeft weet er echt raad mee.
U heeft misschien al . . .

Lees verder over onverklaarbare pijn in benen of armen.

Rugpijn door spanningen

Rugpijn, maar we kunnen niets vinden!? Dit hoort u vaak wanneer er weer een arts of specialist naar uw rug heeft gekeken en u voor de uitslag langskomt. Enerzijds bent u gerustgesteld, maar anderzijds . . .

Lees verder over rugpijn door spanningen.

Spastische dikke darm (PDS)

De dikke darm heeft veel zenuwuiteinden en is hierdoor een zeer gevoelig orgaan. Een kleine verstoring door stress of verkeerde voeding resulteert in een grote of kleine reactie van de darm. Gevolgen; winderigheid, opgeblazen gevoel, rommelingen en . . .
Lees verder over een spastische dikke darm.