Rugklachten

Wat doet een Cesartherapeut bij rugklachten?

Het unieke van de aanpak in onze praktijk is dat we een 1-op-1 begeleiding hebben gericht op uw specifieke klachten.

Wij zijn niet zo pro-spierversterking door alleen maar te oefenen en te trainen. Wij werken liever aan een goede opbouw van uw lichaam en houding waarmee u door natuurlijk gebruik uw spierkracht herwint. Er ontstaat hierdoor een nieuwe gezondere balans waar eerst pijn en dysbalans was.

U kunt verwachten dat we samen gaan werken richting:

  • ontspanning van de spieren
  • mobiliteit van de gewrichten
  • standcorrectie van de rug
  • toepassen van de goede houding in dagelijkse aktiviteiten

Doorgaans spreken we 1 keer per week af. Wij schrijven alle belangrijke tips voor u op in een schrift, waardoor u geen moeite hoeft te doen alles te onthouden. Tevens kunt u het daardoor altijd later nog eens terugzoeken.

Hoe kom ik van mijn rugklachten af?

De oplossing ligt in een combinatie van goede tips welke oefeningen er het beste gedaan kunnen worden, samen met de toepassing van de nieuwe inzichten in uw dagelijkse manier van bewegen. Een Cesartherapeut is een specialist op het gebied van houding en beweging en kan u in korte tijd coachen naar een klachtenvrij bewegingspatroon. De therapie is leerzaam en interessant en daarbij is er ook tijd voor brabantse gezelligheid.

Resultaat

85% van de doorverwezen patienten heeft een positief resultaat behaald. Het aantal benodigde behandelingen ligt gemiddeld op 14. Echter dit betekent ook dat sommige mensen ook gerust in 7 behandelingen al klaar zijn. Dit is afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk of bijvoorbeeld hoe snel het lichaam de veranderingen oppikt.