Moeilijke Stoelgang

Buitenom een gezonde voeding, veel water en genoeg lichaamsbeweging is er nog meer mogelijk om een moeilijke stoelgang te voorkomen of te behandelen.

Wat kan psychosomatiek therapie doen bij een moeilijke stoelgang?

Leest u eens de onderstaande persoonsbeschrijving:

Bent u iemand die vaak u een kuchje heeft of een zucht slaakt?

Weet u van zichzelf dat u zich vaak inhoudt, maar niks zegt, ten behoeve van de lieve vrede in het gezin of tussen collega’s? U houdt liever uw mond.

Daarbij bent u heel belastbaar. U trekt veel taken naar zich toe. U ziet het werk altijd liggen, en voordat anderen eindelijk reageren, heeft u de taak alweer op zich genomen….

U bent een duizendpoot die niet zeurt. U wilt ook geen zeur gevonden worden. Daarom houdt u ook vaak uw mond. U wilt anderen niet belasten met uw mening, zorgen en gedachten……

Herkent u zichzelf in het bovenstaande?

Dan is er een goede kans dat u hierdoor moeilijkheden ondervindt met uw stoelgang.

Net zoals u uw woorden en gedachten vasthoudt, houdt u ook uw ” grote boodschap” vast. Onbewust is dit het resultaat van uw inhouden, opkroppen en binnenvetten. Er staat hierdoor spanning op uw bekkenbodemspieren en op uw middenrif en adem. Deze spanning belemmert uw natuurlijke loslaten, wat nodig is voor een soepele en moeiteloze ontlasting.

Hoe kunt u hier verbetering in brengen?

Kom letterlijk en figuurlijk in beweging! Door opener en eerlijker uw mening te geven. Door te zeggen wat u bezighoudt. Door zich ook eens niet als vrijwilliger aan te bieden voor een klus. Door bepaalde taken af te stoten aan anderen. Oftewel: door zaken los te laten, dingen op hun beloop te laten en beter op te komen voor uzelf! Het (onbewuste) resultaat is, dat u zich vaker kunt ontspannen. Dat uw ademhaling regelmatig weer in uw buik zal plaatsvinden. De ontstane rust heeft positief effect op uw middenrif en bekkenbodem, deze spierplaten zullen zich ook vaker ontspannen. wanneer u de vrijgekomen tijd en energie dan zou steken in sport en beweging is dat helemaal super!

Op deze manier zal uw stoelgang ook weer in beweging komen. De druk gaat duidelijk van de ketel. Er kan nu stoom ontsnappen en dit zorgt voor het herstel van uw natuurlijke uitscheidingsprocessen. Het komt er weer uit! Letterlijk en figuurlijk!

Psychosomatiek therapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van uw huisarts een afspraak kunt maken.

Neem contact met mij op om meer te weten te komen of om een afspraak te maken voor Psychosomatiektherapie.