Psychische Klachten

en psychosomatiek therapie

psychosomatiek therapieDe psychosomatiek therapie is het vangnet voor klachten die vallen tussen het werkgebied de fysiotherapeut en de psycholoog in. Sommige klachten zijn namelijk te zwaar/complex voor de fysiotherapeut en te licht voor de psycholoog.

Een psychosomatisch oefentherapeut werkt heel praktisch aan het “hoe en waarom” van de klacht. De patient krijgt waardevolle inzichten, handvatten en vaardigheden aangereikt waarmee hij in zijn dagelijks leven direct aan de slag kan gaan.

De psychosomatiek therapeut is een 6 jaar HBO geschoolde therapeut. Zij werkt met verschillende behandelmethoden, waaronder therapeutische gesprekken in combinatie met lichaamsgericht werken. U kunt dan denken aan praktisch toepasbare adem- en ontspanningsoefeningen, time- en stressmanagement, communicatieve vaardigheidstraining, massages en onderdelen uit de haptonomie.

Angst en Paniek Aanvallen

Angst- en paniekaanvallen zijn uitermate vervelend en belemmeren flink in het reilen en zeilen van uw dagelijks leven. Sommige mensen weten zelf wel de oorzaak aan te wijzen van hun angsten of paniekmomenten. Maar er zijn ook . . .
Lees verder over angst en paniek aanvallen.

Angst voor de Symptomen Spanningsklacht

U kunt in een visueuze cirkel terecht komen wanneer u, door uw spanningen, allerlei onbegrepen lichamelijke en geestelijke klachten ervaart. Doordat u deze klachten niet . . .
Lees verder over angst voor symptomen spanningsklacht.

Fobieën

Fobieën, hyperventilatie en paniek zijn nauw verbonden. Licht fobische klachten kunnen door de psychosomatiek therapie worden behandeld.
Lees meer over Psychosomatiek Therapie en Fobieën.

Paniek aanval 's-nachts

U ervaart het meestal als heel vreemd dat er in de nacht paniek kan optreden. U slaapt toch eigenlijk ontspannen? Hoe kan dit dan toch ontstaan?
Lees meer over Nachtelijke Paniek.

Ontspannen is nietsdoen?

Wanneer u voldoende ontspant zal u merken dat u veel geduldiger bent. Dat u minder virussen en infecties oploopt. Dat u vrolijker en alerter bent. Ontspannen is nietsdoen . . . of niet?
Lees meer over Psychosomatiek Therapie en Ontspanning.

Overvol Hoofd

Was het maar zo makkelijk dat u gewoon een aan- en uitknopje had voor uw hoofd.
Dan zette u de knop ‘s morgens aan, en voor het slapen gaan weer op uit.
Dan had u een heerlijke . . .
Hoe kun je jouw overvolle hoofd met gedachten leegmaken?