Rugpijn door spanningen

Rugpijn, maar we kunnen niets vinden!?

Dit hoort u vaak wanneer er weer een arts of specialist naar uw rug heeft gekeken en u voor de uitslag langskomt. Enerzijds bent u gerustgesteld, maar anderzijds weet u nu nog niet wat u eraan moet doen.

De rugpijn is er toch echt, waarom zien ze dan niets!?

Het onderzoek is vast niet goed/compleet/uitgebreid genoeg geweest, denkt u. Heeft u er ook wel eens op deze manier tegenaan gekeken?

  • Hoe moet uw lichaam met u praten? Antwoord: door middel van gevoel!
  • Wanneer bent u bereid om te luisteren? Antwoord: pas wanneer het ECHT pijn doet!

Want met een beetje pijn kunnen we nog alles doen (zo is het begonnen). Met redelijk wat pijn gaan we ook nog wel door (bewust eigenwijs). Maar met erge pijn gaan we pas nadenken…Jammer dat het lichaam zo hard moet schreeuwen voordat we ernaar luisteren. U mag zich afvragen: wat stapel ik allemaal op mijn rug in mijn leven waardoor de rug het zo zwaar heeft?

Waar ligt die rugpijn dan aan?

U kunt zoeken in de richting van uw werk, uw relatie, uw taken en verplichtingen, uw zienswijzen en overtuigingen, uw gedrag en keuzes.

Het combineren van werk, kinderen en een goede echtgenoot zijn, sociale contacten onderhouden, klussen doen in en om het huis, huishouden regelen, sporten en dan ook nog tijd overhouden om te ontspannen!!

Eigenlijk niet zo vreemd dat sommige ruggen dit alles niet aan kunnen.

Het draait in dit geval om het verbeteren van de balans tussen de belasting en de belastbaarheid van de rug. Uw drijfveren om zoveel hooi op uw vork te nemen als u altijd deed zijn nu toe aan verandering.

Wat is echt belangrijk voor u?

De belangrijke dingen in uw leven blijven. Deze zijn niet weg te denken en leveren u ook geld/energie of voordeel op. De energie vreters in uw leven die u weinig of niets opleveren mogen veranderen of verdwijnen?

Uw rugpijn zal op deze aanpassingen dankbaar reageren door minder te worden of zelfs te verdwijnen. De functie van de rugpijn om u te remmen in uw drukke bestaan is minder hard nodig.