Je overvolle hoofd met gedachten leegmaken

Waar zit toch die “uit-knop”?

Was het maar zo makkelijk dat u gewoon een aan- en uitknopje had voor uw hoofd.
Dan zette u de knop ’s morgens aan, en voor het slapen gaan weer op uit.
Dan had u een heerlijke nachtrust, en kon u weer fit en uitgerust de hele volgende dag geconcentreerd werken.

Echter dit knopje is in werkelijkheid een vaardigheid. Deze vaardigheid heet LOSLATEN.
U zal uw gedachten moeten leren loslaten. Werk loslaten, problemen loslaten, takenlijstjes loslaten . . . . enzovoort.

Hoe doet u dat? LOSLATEN?

Wanneer u beseft dat het moment waarop u bepaalde gedachten door uw hoofd hoort gaan, niet altijd het handigste moment is om hier ook werkelijk iets mee te doen. Dan is het loslaten begonnen.

Gedachten zijn vooral effectief en functioneel als u er iets mee kunt op het huidige moment. Terugdenken en vooruitdenken kosten vooral “geheugenruimte” maar leveren u op het huidige moment niets. U verspilt eigenlijk uw kostbare tijd met herhalen en overdenken en overwegen.

Dus wat kunt u beter doen? U gaat het handigste moment bepalen voor de verschillende gedachten die steeds door uw hoofd gaan!
U gaat even rustig zitten om de gedachten te inventariseren en u “plant ze in” op de dag, of in de week. U zorgt ervoor dat u ze niet over het hoofd kan zien.

Vervolgens kunt u NU beginnen met wat u gekozen heeft om NU te doen. De rest staat ingepland voor later dus die kunt u . . . LOSLATEN.
Later is het weer vroeg genoeg om met het volgende onderwerp bezig te zijn. Maar dan ook alleen met dat ene wat dan aan de orde is.
Alle andere zaken komen op deze manier, automatisch op het juiste moment onder uw aandacht. Daar heeft u zelf zorgvuldig voor gezorgd. U kunt dit indien gewenst bijstellen en optimaliseren. U gaat hier dan weer even rustig voor zitten.

Resultaat

Uw resultaat is:

  • U bent met 1 ding tegelijk bezig in uw hoofd. Er blijft enorm veel geheugenruimte over voor gemijmer, een ontspannen gevoel en creatieve ingevingen. Hier was anders nooit tijd en ruimte voor.
  • U wordt slimmer en handiger. U ziet betere kansen dan ooit tevoren. U bent efficienter en dus meer tevreden.
  • U ervaart meer rust. U had nooit geweten dat plannen en loslaten zoveel winst zouden kunnen opleveren voor uw welzijn en privetijd.
  • U slaapt beter. Want wanneer u kiest dat het nu het moment is om te slapen, laat u alle zaken die voor morgen gepland staan los! Een zalig gevoel.

Psychosomatiek therapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van uw huisarts een afspraak kunt maken.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten of om u aan te melden voor Psychosomatiek therapie.