Ontspanning

Wanneer u voldoende ontspant zal u merken dat u veel geduldiger bent. Dat u minder virussen en infecties oploopt.
Dat u vrolijker en alerter bent.

  • Hoezo ontspannen?
  • Hoe kunt u ontspannen?
  • Resultaat ontspannen?

Hoezo ontspannen?

Ontspannen is nietsdoen….. of niet?

Door deze denkwijze voelen sommige mensen weerstand om te ontspannen, want wie kiest er nu voor een niksnut te zijn? . . . en, HOE doe je “niets”?

Het is onjuist te denken dat ontspannen gelijk staat aan niks-doen.

Ontspannen zou ik liever willen beschrijven als bekomen, bijtanken, herstellen, genieten en geluk ervaren.

Uw auto laat u toch ook herstellen, tanken, een beurtje krijgen . . . Wij weten dat als we dat niet doen de auto op termijn stuk gaat. . . . Juist, dat geldt ook voor onszelf!

Als u het zo leest is het al aantrekkelijker en aannemelijker geworden om te ontspannen.

Onze cellen, hersenen, organen en andere systemen hebben ook onderhoud nodig. Wij hoeven hiervoor niet de deur uit want dat onderhoud en herstel kan ons lichaam zelf uitvoeren. Maar wij moeten wel de voorwaarde scheppen om dat te kunnen laten gebeuren. Dat doen we door middel van rust en ontspanning.

Hoe kunt u ontspannen?

U kunt beginnen met een zalige rustige boswandeling, of lezen in uw favoriete tijdschrift, of dromerig werken in uw moestuintje.

Sporten is ook ontspanning, maar voornamelijk voor de geest. Het lichaam is dan in volle aktie en kan niet herstellen.

Ontspanning is ook slapen, het doen van ontspannings- en ademoefeningen zoals bij de joga en meditaties. Dit is echter niet de enige weg naar ontspanning.

Dus wanneer u iets doet wat heerlijk rustig is, waarbij uw geest heerlijk kan wegdoezelen in zomaar een gedachte, en uw lichaam rustige prettige handelingen verricht, voldoet dat aan ontspannen!

Een praktisch boekje over “tussen het werk door” ontspannen is: “Ontsnap en Ontspan” van Mina Hamilton (ISBN 9058711358)

Resultaat

Wanneer u voldoende ontspant zal u merken dat u veel geduldiger bent. Dat u minder virussen en infecties oploopt. Dat u vrolijker en alerter bent. Dat u echt kunt genieten van de kleine dingen van de dag. U let dan meer op de positieve dingen om u heen waardoor sombere gedachten geen kans maken.

Klik op de volgende link om meer te lezen over de ziektebeelden die zijn te behandelen met Psychosomatiek Therpie of neem gerust vrijblijvend contact met ons op.