Zelfkennis bij Psychosomatiek Therapie

Door inzicht te hebben in uzelf bent u beter in staat uzelf duidelijk te maken naar anderen. Kunt u beter uw plaats in een groep bepalen. U komt steviger in uw eigen schoenen te staan.

  • Wat wordt bedoeld met zelfkennis
  • Hoe komt u tot zelfkennis?
  • Resultaat vanzelfkennis?

Wat wordt bedoeld met zelfkennis?

Kort gezegd: Het inzicht in uzelf.

Hierbij kunt u denken aan:

Het eigen handelen/ gedrag, de eigen waarden en normen, het eigen referentiekader van waaruit wordt gekeken, de eigen gevoelens, denkstijlen, eigen principes en standpunten, kwaliteiten en talenten enz.

Door inzicht te hebben in uzelf bent u beter in staat uzelf duidelijk te maken naar anderen. Kunt u beter uw plaats in een groep bepalen. U komt steviger in uw eigen schoenen te staan.

Ook uw valkuilen en verbeterpunten wordt u zich bewust. Door te herkennen wat u aan uzelf zou willen verbeteren bent u eigenlijk al begonnen dit te bewerkstelligen. U staat meer stil bij alternatieven en probeert deze uit. De succesvolle ervaringen vormen de grondslag voor uw gewenste gedrag.

Hoe komt u tot zelfkennis?

Diep van binnen, in uw onderbewuste, liggen alle details over uzelf duidelijk uitgestald. U hoeft er alleen nog maar in alle rust naar te kijken en goed naar uzelf te luisteren. Maar wie heeft er tegenwoordig nog rust? En wie luistert er nog naar zichzelf (je gevoel)?

Meestal hebben we haast en luisteren we vooral naar wat anderen zeggen.

Door wel rust te nemen en eens een pas op de plaats te maken helpen wij u, uzelf weer (opnieuw) te leren kennen. Wij vragen, vragen door en zoeken naar de informatie die in u verborgen ligt.

Ontspanningsmethoden, ademoefeningen en rustige stille denk/gevoelsmomenten zijn hierbij onontbeerlijk.

Resultaat van zelfkennis.

  • U heeft meer zelfvertrouwen.
  • U wordt niet zo snel boos, maar kunt uw rust bewaren om te verduidelijken wat u echt bedoelt.
  • u voelt zich comfortabeler in een groep.
  • meningen van anderen respecteert u, maar u raakt er niet van uit evenwicht.
  • conflicten gaat u niet (altijd) meer uit de weg.

Klik op de volgende link om te lezen over de ziektebeelden die zijn te behandelen met Psychosomatiek Therapie of neem vrijblijvend contact met ons op.